March 29, 2024

News Cymru

Two sides to every headline

Παπαδήμος Απειλεί Έλληνες – λογικό επιχείρημα δεν υποστηρίζει τη θέση του

Απειλές είναι τα μόνα εργαλεία που Παπαδήμος και η ελληνική κεντρική τράπεζα έχει.

Λογικό επιχείρημα αυτό δεν είναι με το μέρος τους.

Πώς μπορώ να το πω αυτό;

Ας μιλήσουμε για την κοινή λογική, γενικά αποδεκτή σοφία.

Αν θέλετε να πείσετε κάποιον να κάνει κάτι που πιστεύετε ότι θα τους βοηθήσει να παρουσιάσει τα σχέδιά σας σε λεπτομέρειες.

Μπορείτε να εξηγήσετε στο κοινό σας και να σας απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε, ότι όλοι όσοι εμπλέκονται τρόπο μπορούν να καταλάβουν τι λέτε.

Αν αυτό που λέτε είναι προφανώς μια καλή ιδέα τότε περισσότερο από πιθανό ότι ο καθένας θα πάρει επί του σκάφους.

Γιατί λοιπόν Παπαδήμος δεν το κάνετε αυτό;

Εκείνος αντιμετωπίζει τεράστια αντίσταση από τον δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό τομέα αλλά έχει κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες του τι είναι μια ελληνική προεπιλογή κυβέρνηση θα σήμαινε για τον ελληνικό λαό.

Θα πίστευε κανείς ότι θα έκανε κάποια προσπάθεια, ακόμη και αν επρόκειτο να πάρει τον ιδιωτικό τομέα ή του δημόσιου τομέα επί του σκάφους.

Ένα ή η άλλη πρέπει να είναι καλύτερη από ό, τι έχει ο καθένας ενάντια στα σχέδια σας.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του ορισμού ήταν δυνατόν να αποσιωπηθούν. Και αντί των ευφυών Παπαδήμο συνομιλίας απειλεί τον ελληνικό λαό με λέξεις όπως καταστροφή και το χάος. Γιατί;

Θα μπορούσε να είναι ότι αν Παπαδήμο ήταν να εξηγήσει τα λεπτότερα σημεία του ορισμού του ελληνικού λαού θα είναι σε θέση να εργαστούν για τον εαυτό τους ότι τα σχέδια για να “σώσει” τη χώρα στην πραγματικότητα να το καταστρέψουν;

Παπαδήμος Σήμερα έχει υποχωρήσει και ήταν πιο συγκεκριμένο για το τι είναι οι πραγματικές συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας της κυβέρνησης, ακόμη και αν είπε μόνο μια φράση, η μία πρόταση δείχνει ότι βρίσκεται στον ελληνικό λαό και τις απειλές του είναι καθαρή μπλόφα.

Αυτό είναι ό, τι είπε

Παραλείποντας να θεσπίσει το νομοσχέδιο, είπε, «θα διακόψει τις εισαγωγές καυσίμων, φαρμάκων και μηχανημάτων».

Μπορείτε να δείτε γιατί Παπαδήμος φοβάται να αναγκαστεί να εξηγήσει τις συνέπειες της αθέτησης στην λεπτομέρεια. Έχει πει ένα πράγμα και αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Γιατί ακριβώς δεν πιστεύω ότι η παράδοση των καυσίμων, η ιατρική και τα μηχανήματα θα πρέπει να διακοπεί; Εκτός Παπαδήμο σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορα της Ελλάδα, τότε αυτό δεν θα μπορεί και να συμβεί.

Αν η μόνη δύναμη που έχει πάνω από Παπαδήμος Έλληνες είναι ότι μπορεί να κλείσει τις τράπεζες, τότε η απάντηση για τους Έλληνες είναι προφανής. Πρέπει να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ακόμα μπορούν και ενώ εξακολουθούν να έχουν κάποια.

Εδώ είναι ένα άλλο απόσπασμα που δείχνει πόσο πολύ Παπαδήμο είναι έτοιμη να πάει με τις απειλές του και όχι εξηγώντας τις συνέπειες της αδυναμίας πληρωμής στον ελληνικό λαό.

“Μια άτακτη στάση πληρωμών θα θέσει τη χώρα σε μια καταστροφική περιπέτεια», είπε. «Θα δημιουργήσουμε συνθήκες ανεξέλεγκτης οικονομικό χάος και κοινωνική έκρηξη.”

«Η χώρα θα πρέπει να παρασύρονται σε μια δίνη της ύφεσης δυστυχία, στην αστάθεια, την ανεργία και παρατεταμένη και αυτό αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ.”

Get the latest updates in your inbox

I